logotipo-dosvet-web
Search
Close this search box.

La higiene bucal, clau per a la salut de la teva mascota

Al nostre centre veterinari de Vilanova i la Geltrú tenim molt clar que la salut de les mascotes depèn moltíssim de les condicions de la seva boca. Una correcta higiene bucal del gos o del gat determina la fortalesa de les dents i les genives que són, en essència, el primer punt de contacte amb el menjar. 

Una boca en mal estat afecta com i quan es menja. Aquest aspecte és summament important perquè determina la salut de la resta del cos del nostre animal de companyia. De fet, moltes de les visites a la nostra clínica veterinària de Vilanova tenen relació, directa o indirecta, amb problemes d’alimentació, que es relacionen amb una deficient salut bucal. Per això, hem de prestar especial atenció a la higiene bucal de les nostres mascotes.

Entre els serveis veterinaris que oferim es troba el tractament odontològic per a mascotes que t’ajudarà a prevenir els possibles problemes i corregir els ja existents en el teu petit amic. Vols que el teu gos o gat estigui més sa? Segueix les nostres recomanacions. 

Quan fer un tractament d’higiene bucal a la nostra mascota?

El tractament d’higiene bucal per a mascotes que oferim dóna al teu gos o gat major qualitat de vida. El millor és acudir a DOSVET Centre Veterinari de Vilanova per determinar la periodicitat de la neteja odontològica, però mai hauries de deixar-ho passar si al teu animal li fa molta pudor l’alè, ja que aquesta és el primer senyal de problemes majors. 

Consulta amb nosaltres si observes en la teva mascota qualsevol molèstia o comportament estrany relacionat amb la masticació. És llavors quan serà necessari realitzar una neteja professional.

L’eliminació de la tosca en gossos i gats durant el tractament d’higiene bucal es realitza amb un aparell d’ultrasons. S’aprofundeix en la neteja de la geniva, es poleix la dent i s’higienitza la boca. Si cal, s’extreu la peça dental, ja que podria estar infectada, moure i fer mal a l’animal.

Aquest tractament requereix anestèsia general per a la mascota, l’única manera d’assegurar que s’estigui quieta durant la delicada operació i d’evitar que s’empassi els nocius restes de placa.

Els primers símptomes per fer un tractament d’higiene bucal al teu animal de companyia

Com ens passa als humans, quan les nostres mascotes mengen petites partícules d’aliment es dipositen entre les peces dentals i, amb la seva descomposició, proliferen bacteris productors de placa bacteriana o tosca. Aquest és l’origen de tota la problemàtica relacionada amb la salut bucal.

Les primeres evidències d’una mala higiene dental a la teva mascota

La tosca és una substància dura i aspra de color groguenc, marró o fins i tot verdós que s’acumula a les dents seguint un procés exactament igual que en el cas dels humans.

Nosaltres sí que tenim una consciència d’higiene personal i ens raspallem les dents diàriament. Però les nostres mascotes no poden fer-ho per si mateixes, el que porta a l’acumulació constant de tosca.

higiene-bucal-gato

Aquesta placa afavoreix que hi hagi encara més bacteris, de manera que estem davant d’un cercle viciós que es va accelerant. El color de les dents i l’halitosi són els primers indicis.

A poc a poc, la tosca envaeix tot la dent fins a afectar la geniva, provocant gingivitis. Aquestes s’inflamen dolorosament i es mostren més sensibles, portant al sagnat i a la formació d’úlceres. Aquestes ferides permeten l’entrada de microorganismes al torrent sanguini de l’animal, el que porta a perilloses infeccions.

La geniva ferida acaba per retreure, deixant al descobert l’arrel de la dent, que acaba caient (la temuda periodontitis). La pèrdua de les dents té conseqüències greus en la masticació, que ja no és tan eficient, es fa de manera incompleta i altera la digestió dels aliments.

Hi hagi caiguda o no de peça dental, l’animal perd la gana i el dolor li impedeix alimentar-se bé. A partir d’aquí, arriben els patiments associats com, per exemple, l’anèmia.

La malaltia periodontal és un procés llarg i de conseqüències cada vegada més greus. Evitar que la nostra mascota perdi qualitat de vida, vitalitat i alegria, és a les nostres mans. La seva salut t’ho agrairà en tots els sentits.

La malaltia periodontal de la teva mascota es pot evitar

La malaltia periodontal es pot prevenir, retardar i corregir amb la correcta higiene dental. Com sabràs, hi ha diverses solucions que pots adoptar sense més preàmbuls, com el raspallat dental, les joguines antitosca i les substàncies netejadores.

Totes aquestes mesures ajuden a prevenir i retardar la formació de tosca, però amb el pas del temps és gairebé inevitable passar a altres solucions més efectives i profundes. El teu pelut amic et necessita per mantenir-se sa. Com a membre que és de la teva família, mereix totes les cures i mims.

Aprofita els serveis d’higiene bucal per a gossos i gats de DOSVET Centre Veterinari de Vilanova i la Geltrú. El nostre tractament específic alleujarà les seves molèsties i corregirà l’efecte de la placa.

logotipo-dosvet-web