logotipo-dosvet-web
Search
Close this search box.

Com cuidar la teva mascota a les vacances

A l’estiu no has de baixar la guàrdia en la cura de la teva mascota. A DOSVET Centre Veterinari de Vilanova i la Geltrú et donem algunes recomanacions i pautes a seguir per evitar algun imprevist. Des de tenir a punt la seva documentació, preparar amb previsió la maleta o facilitar-ne el desplaçament. Pren nota d’aquestes recomanacions i gaudeix de l’estiu amb la teva mascota!

Cartilla sanitària al dia

En qualsevol cas, si viatges amb el teu amic pelut has de portar la seva cartilla sanitària amb totes les desparasitacions i vacunes al dia, ja que en altres comunitats autònomes són obligatòries. Recorda que les infeccions parasitàries (paparres, leishmaniosi, etc.) es disparen en els mesos de calor i en àrees humides. Un altre aspecte a tenir molt en compte durant les vacances és la seva identificació amb collar i microxip. Sabies que és en aquest període quan més robatoris i pèrdues de mascotes es denuncien?

La prevenció dels paràsits en la teva mascota

Estigues alerta i aplica les cures necessàries davant el risc de picades a l’estiu. Les temperatures elevades augmenten l’activitat dels insectes portadors de malalties greus. Parlem, per exemple, de la infecció bacteriana lyme, o de l’ehrlíchia, provocades per la picada de paparra, i que també pot afectar persones.

Recorda que hi ha repel·lents per lluitar contra els paràsits, molt necessaris si pretens viatjar amb la teva mascota. T’aconsellem collars, pipetes o pastilles que t’ajudaran a desparasitar el teu animal de companyia.

Compte amb la leishmaniosi canina

La nostra atenció ha de centrar-se igualment en la leishmaniosi, una malaltia que afecta greument els òrgans que són contagiats i que pot conduir a la mort del teu amic fidel. Els nostres professionals s’encarregaran de fer un test complet a la teva mascota per elaborar un diagnòstic i t’ajudarem a prevenir la leishmània. En cas que el test resulti positiu, iniciarem el tractament adequat i et proporcionarem tots els consells necessaris per a la cura i l’alimentació correcta per tal de proporcionar-li una millor qualitat de vida.

Els riscos de la calor pel teu animal

La calor excessiva pot tenir conseqüències negatives per a la salut de la teva mascota. És important que posis tot el que estigui al teu abast per evitar que tingui un cop de calor. Si panteix massa, té la boca seca o es mostra feble, tens motius per preocupar-te. Segueix algunes recomanacions per protegir el teu pelut de les altes temperatures. Assegureu-vos de proporcionar-li hidratació suficient i de refrescar l’ambient on us trobeu. A més, evita les passejades i les activitats físiques intensives a les hores més caloroses.

Si el teu animal de companyia viatja en avió

Si la vostra destinació és llunyana i la vostra mascota ha de viatjar amb avió no hi ha problema, ja que moltes aerolínies accepten mascotes amb més o menys restriccions, tant si van amb tu a bord o al celler. Informa’t amb antelació i no oblidis treure el passaport europeu, ja que és obligatori per moure’s per països estrangers de la Unió Europea. Arriba amb temps a l’aeroport per evitar possibles imprevistos i tingues present que el transportí on viatgi estigui homologat.

Tu i la teva mascota a la carretera

Recordeu que abans de posar-vos al volant, si viatgeu amb la vostra mascota heu de tenir present alguns consells. Si és dels que es maregen a la carretera, hi ha pastilles que faran el trajecte més plaent. Procura no donar-li menjar just abans de sortir de viatge, porta aigua per refrescar-se a l’interior del cotxe, i no oblidis portar-lo degudament subjecte al seient del darrere. A més de l’arnès ancorat al cinturó de seguretat, pot ser convenient utilitzar un transportí per evitar que el teu animal es mogui en excés. Evita que la teva mascota tregui el cap per la finestreta amb el vehicle en marxa.

Prepara la teva mascota per a les vacances i evita riscos i imprevistos. A la nostra clínica veterinària de Vilanova i la Geltrú som al teu servei perquè tu i la teva mascota tingueu unes vacances segures i tranquil·les, sense imprevistos!


BON ESTIU!

logotipo-dosvet-web